Duo Bumble Bee compleet! (24 nov. 2019, Plein Theater Amsterdam).
Een middag jazz, danskunst en poŽzie. Met gedichten voorgedragen door Nelly Koetsier, een dansperformance door Nienke Dekker en een korte introductie in Grafiek door Guus Glass, die tevens het kunstboekje ''Stem in Klad'' in ontvangst nam. Na de pauze klonk volop jazz op tenorsax en piano.
Duo Bumble Bee 15 jaar! (20 sept. 2018; Oosterparkkerk, Amsterdam)
Tijdens deze voorstelling vierden we ons 15-jarig bestaan met ondermeer een presentatie van de CD '17 Solos' door Nienke Dekker (klarinet), nieuw werk van Roberta Runtentans voor piano solo (door Nelly Koetsier) in combinatie met een pentjak-performance en tot slot van de avond Jazz op tenorsax en piano.
Op Avontuur met Roberta (1 dec. 2017; Oostblok, A'dam)
Op Avontuur met Roberta was een spannende 'crossover'-avond, waarop hedendaagse composities, vergeten composities, gamelanmuziek, Javaanse dans, video, blues en jazz te horen, dan wel te zien waren. Uitvoering: Nelly Koetsier (piano), Ňsa Olsson (zang), Stefanie Liedtke (fagot) en Nienke Dekker (klarinet/tenorsax, Javaanse dans)
De Avond van Roberta (11 nov. 2016; Oostblok, A'dam)
De Avond van Roberta was een muzikale avond met zang piano, klarinet en saxofoon, waarin ook demonstraties Pentjak Silat en Javaanse dans te zien waren. Uitvoerenden waren Nelly Koetsier (piano), Ňsa Olsson (zang) en Nienke Dekker (klarinet/tenorsax, Javaanse dans)
Gier (vr. 27 nov. 2015; Tugela85, A'dam)
Een theaterstuk over trends van Onze Tijd. De ervaringen en bespiegelingen van dichteres en filosofe Roberta Runtentans en Aernoud, bioloog en natuurliefhebber vormen de leidraad van een verhaal, dat begint met de komst van een mythische vogel. Zijn scherpe blik ontgaat niks. Wat kan hij ons leren? Met na afloop een optreden van duo Bumble Bee, ter gelegenheid van hun nieuwe CD 'Runtentans'.
Multiple Adaptations (18 okt. 2015; Loods 6, A'dam)
Een expositie rond beeldende kunst en poŽzie van Nederlandse en Chinese kunstenaars en dichters, met een dansperformance tijdens de opening van de tentoonstelling.
Sound Bees (27 nov. 2014; Theater Oostblok, A'dam)
Cd-presentatie met live muziek, video en pentjak silat. Duo Bumble Bee speelt de premiŤre van 'Harimau', een compositie voor keyboard en tenorsax. Dit is een van de composities van Roberta Runtentans, geschreven als ode aan de Indonesische dans- en gevechtskunst pentjak silat. Tijdens de avond wordt ook een korte video vertoond met beelden uit diverse pentjak silat-acts.
Vals Geld (16 mei 2014; Theater Thopss, A'dam)
Na een muzikaal intro met spannende muziek van de Russische componist Rodion Shchedrin, begint het theaterstuk. Diverse personages waarvan het lot in handen lijkt te liggen van geld, komen voorbij. Het is een even humoristisch als tragisch verhaal, ondersteund door video en electronisch bewerkte muziek. Ter afsluiting klinkt een nieuwe compositie voor klarinet en piano van Roberta Runtentans: Naga, de slang.
Virunga! (26 april 2013; Theaterzaal Nowhere A'dam)
Muzikale performance over het leven van gorilla's in Congo met videokunst, martial arts en hedendaagse muziek voor klarinet en piano. M.m.v. Koos van der Elsen, kunstobjecten. Na afloop etsen van gorilla's te koop!
Stadsjungle (18 april 2013; SET#BELLAMY, A'dam)
Feestelijke opening van etalageproject door kunstenaarsgroep SET#NET met muzikale verrassingen en pentjak silat. SET#NET maakt installaties voor wisselende locaties. Dit keer speciaal voor de etalages van de Stichting BEP in de Bellamybuurt van Amsterdam Oud-West. Zie ook: SET#BELLAMY.
Spirit of the Tiger (8 juli 2012; Badhuistheater A'dam)
Het fysieke theaterspel bestaat uit dans, muziek en video versmolten tot een associatief geheel, zonder veel woorden maar met de taal van klanken en expressieve gevechtsdans. In een serie korte scŤnes wordt de toeschouwer meegevoerd door de wereld van de tijger. Het is een wereld van levenslust, onverschrokkenheid, kracht, maar ook angst, dreiging en roekeloosheid. Wat blijft er over na de komst van de tijger?
Percussie en Pentjak Silat (29 januari 2012)
Ter gelegenheid van het afsluitingsfeest van "2 in 1 - Grafiek en Muziek" vond er een pentjak-demo plaats met live percussie door Guus Glass en synthesizer door Varna Springer in Ruimte, podium voor kunstenaars.
Lucht - psychotrash (13 mei, 23 okt. 2010 Polanentheater; De Cameleon)
'Lucht-psychotrash': een absurdistisch theaterstuk met beelden, klanken en handelingen die nergens naar lijken te verwijzen. Of toch? Uiteindelijk lijkt alles op te lossen als in een droom. Een co-productie van Nino-kunstservice en toneelgroep Los Zand.

Kembang - Bloem II (7 okt. 2010, Bijlmerparktheater)
Theateract met Indonesische dans- en gevechtskunst tijdens het Bijlmer Open Podium. De harmonieuze bewegingen van de danser worden verstoord door een toevallige ontmoeting... Met medewerking van Nelly Koetsier. Zie ook: Kembang-Bloem I.

Hoe word ik Guru? (11 okt. Zaal 100, 4 nov. 2009 MLK)
Midden op het podium zit de Guru. Plotseling echter is hij verdwenen. Op zijn plaats is een boek verschenen met de titel: Hoe word ik guru? Na enige tijd komt er een hip meisje aanzetten dat het boek met aandacht begint te lezen. Al gauw raakt ze verstrikt in een wereld van mysterieuze krachten, business- en mediacultuur. Met Nelly Koetsier in de rol van Guru...

De Talentenjachtshow (3, 24 okt., 27 nov. 2009 div. theaters)
Dit was een voorstelling van toneelgroep Los Zand onder leiding van Andrea de Leeuw i.s.m. NINO kunstservice. Het stuk is uitgevoerd tijdens de eenakterfestivals van Polanentheater, De Cameleon en theater De Omval (Diemen). Met Nienke Dekker in de rol van Aaricia, een mysterieuze danseres.
Silat in Artis (Artis Zoomeravonden 1 aug. 2009)
Een pentjak silat-demonstratie samen met anomanstijl-beoefenaars Jeroen Heindijk, Peter van Barneveld en beeldend kunstenaar Guus Glass op percussie. Midden tussen de dieren. Met veel belangstelling onder ouders en kinderen!
Wildwesttournee (EKZ, VU-kinderstad, BC De Pijp 2009)
Dit was een kindervoorstelling van toneelgroep Los Zand onder leiding van Andrea de Leeuw i.s.m. NINO kunstservice. Met Nienke Dekker in de rol van Xiao Mei, een danseres uit het Verre Oosten.
Donker en Duister (PleinTheater, 30 en 31 jan. 2009)
Vijf mensen komen per ongeluk terecht in het donkere bos van het verre eiland Fujiyama. Hieruit komen, lijkt onmogelijk. Een vreemde blinde oude man biedt zijn hulp aan. Dit was een productie van toneelgroep Los Zand onder leiding van Andrea de Leeuw i.s.m. NINO kunstservice. Met Nienke Dekker als de stoere Soeki Aoki en andere rollen.
Masks-silat topeng (Tropentheater, 16 dec. 2008)
Masks silat topeng verwijst naar de gemaskerde dansen in IndonesiŽ (topeng=masker). Maskers dragen kan veel betekenis hebben... Het optreden vond plaats tijdens de jaarlijkse Tropische Winter Open Bak, georganiseerd door de Engelenbak en het Tropentheater.
Lost in Sound (STORM, Amstelveen 30 okt. 2008)
Lost in Sound gaat over de fantasieŽn van een hip, jong meisje van deze tijd. De fantasieŽn worden voor een groot deel bepaald door de wereld van de "music", die zij (dankzij de uitvinding van de iPod!) altijd en overal met zich meedraagt...
De act vond plaats tijdens STORM, het maandelijkse open podium van Schouwburg Amstelveen.
Land van Silat (Pasar Malam Besar, Den Haag 26 mei 2008)
Land van Silat is een voorstelling waarin verschillende personages optreden: adelaar, slang, aap, duivel, landwerker. Allemaal zijn ze verbonden met IndonesiŽ. Het land waar pentjak silat is ontstaan. Ze verschijnen tegen de achtergrond van bewerkt beeldmateriaal uit Sumatra, Java en Bali.

Kembang-Bloem I (De Boomsspijker, A'dam 21 mrt. 2008)
Kembang, de bloem, staat voor de ontwikkelingen en krachten in de natuur. De natuur kan woest zijn of onwaarschijnlijk stil. Zij heeft alle tijd, komt en vergaat continu. In deze act wordt de bloem echter zwaar op de proef gesteld. Ze belandt in een wereld waar vreemde krachten lijken te heersenÖ
NAGA (Oranjekerk, 26 okt. 2007, Polanentheater, 16 jan. 2008)
Naga (de slang) wordt wakker en kruipt uit zijn ei door de muziek die klinkt. Hij wordt gaandeweg actiever, sissend zoekt Naga naar prooien. Ineens verandert er iets, de sfeer wordt dreigend. Naga wil van zijn oude huid af. Er onstaat een worsteling. Naga is veranderd in een mens. Onderweg komt hij een grote slang tegen. "Naga de mens" probeert de slang met zijn kapmes te doden.
De Duivel Huilt (De Engelenbak, 2 okt. 2007)
De Duivel Huilt is geÔnspireerd op het verhaal over de ontvoerde prinses Sinta uit de Ramayana. Uiteindelijk wordt de prinses teruggevonden in het paleis van de demonenkoning Rawana. Er bestaan verschillende versies over het lot van Sinta, maar ook over het lot van Rawana. In het ene verhaal is Rawana een slechterik die tenonder gaat, in het andere verhaal toont hij berouw en wordt zijn leven gespaard. Hoe loopt het nu met hem af?